florinatv.gr
ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ. Μακεδονία: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστήμιου και της Intracom Telecom

Κοινοποίηση

Συμφωνία συνεργασίας με πολλαπλά και αμοιβαία οφέλη για το σύνολο της κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και για το προσωπικό της Intracom Telecom, υπεγράφη χθες Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη.

Η συνεργασία περιλαμβάνει:

-Τη διοργάνωση και παροχή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επαγγελματικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για το προσωπικό της Intracom Telecom.

-Τη συνεργασία για την εκπόνηση βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών σε τεχνολογικούς τομείς αιχμής.

-Την παροχή διαλέξεων από το προσωπικό της Intracom Telecom στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου καθώς και ειδικών διαλέξεων του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου προς τα μέλη της εταιρείας.

-Την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας για το τεχνικό προσωπικό της Intracom Telecom.

-Την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω της πρακτικής άσκησης καθώς και τη διεξαγωγή έρευνας (πτυχιακές, μεταπτυχιακές εργασίες και διατριβές) από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου σε επιστημονικά πεδία που άπτονται του ενδιαφέροντος της Intracom Telecom.

-Τη συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση ημερών

καριέρας και την προώθηση των θέσεων εργασίας της Intracom Telecom.

-Και την από κοινού συμμετοχή των ερευνητικών εργαστηρίων του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και της Intracom Telecom σε ερευνητικά προγράμματα σε τομείς κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης ανέφερε: «Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ενισχύονται περαιτέρω οι δεσμοί του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας με την αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο. Μέσω στοχευμένων στρατηγικών εξωστρέφειας, αναπτύσσεται ένα ευρύ πλέγμα συνεργασιών που αποσκοπούν στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας, στην ερευνητική συνεργασία και στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στο προσωπικό INTRACOM Telecom, αναμένοντας μετρήσιμα και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο κ. Kartlos Edilashvili, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, σχολίασε πως: “Η στρατηγική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισφραγίζει τη διαρκή υποστήριξη της εταιρείας μας προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη δέσμευσή μας για την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα. Το μνημόνιο συνεργασίας εστιάζει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την περαιτέρω εκπαίδευση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας ώστε να είναι σε θέση να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα».

Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης από το Πανεπιστήμιο ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος και η Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαλαματή Λούτα. Από την πλευρά της INTRACOM Telecom στην υπογραφή παρέστησαν η Ρένια Κρεμαλή, Group HR Director, ο Αλέξανδρος Ταρνάρης, Marketing & Communications Director και o Γεράσιμος Καλπογιαννάκης, Business Development Director.

πηγή ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

omada diktyou

Τρεις συλλήψεις σε Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά για ναρκωτικά

omada diktyou

Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στους αγρότες της Χαλκιδικής που έκαναν πορεία με τρακτέρ προς το ΥΜΑΘ

omada diktyou