florinatv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΦΛΩΡΙΝΑ

Δράσεις Δημάρχου Αμυνταίου

Κοινοποίηση

Στην τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου του υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντος Οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του στην Τοπική Κοινότητα Ασπρογείων, παρευρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς Καλλίνικος, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, εκπρόσωποι αστυνομίας, στρατού, πυροσβεστικής και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αμυνταίου μετέβη στο Λαογραφικό Μουσείο Αμυνταίου, όπου και ξενάγησε τον Αντιπεριφερειάρχη, Αθανάσιο Τάσκα, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φωτεινής Τσιναρίδου και του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Ξινό Νερό Μονομετοχικής ΑΕ ΟΤΑ, Χρήστου Θωμαΐδη.

Επόμενη στάση, το συνεταιριστικό οινοποιείο του ΑΣΕΠΑ, “Amyntas Winery”, στο πλαίσιο του θεσμού: «Ανοιχτές Πόρτες 2024».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, απένειμε μετάλλια στο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Οι κατηγορίες που αγωνίστηκαν ήταν οι εξής:  JUNΙORS A-B-C, MU12-FU12, MU14- FU14, CADETS MALE & FEMALE,JUNIOR MEN& JUNIOR WOMEN and MEN – WOMEN. Μετάλλια απένειμαν κι η  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Φωτεινή Τσιναρίδου και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ξινό Νερό Μονομετοχικής ΑΕ ΟΤΑ, Χρήστος Θωμαΐδης.

Το απόγευμα του Σαββάτου, έλαβαν χώρα στη Δημοτική Κοινότητα Πελαργού οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, παρουσία του Μητροπολίτη Φλώρινας Ειρηναίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέησης υπέρ των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνων, στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Στεφάνια κατέθεσαν ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, ο Πρόεδρος του Πελαργού Ιάκωβος Σαββίδης, ο Πρόεδρος  του Αντιγόνου Νικόλαος Πατμάνογλου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πελαργού Νίκος Βασιλείου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι των Ποντιακών Συλλόγων της περιοχής. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κιοσές, Φωτεινή Τσιναρίδου, Θωμάς Τζήγας και Παύλος Σαργιαννίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχαηλίδης κι η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Μέλη Γιαννιτσοπούλου.

Το πρωί της Κυριακής, ο Δήμαρχος Αμυνταίου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Εύξεινου Λέσχης Φιλώτα, όπου και κατέθεσε στεφάνι τιμώντας εκ νέου τα θύματα της Γενοκτονίας. Στεφάνια, επίσης, κατέθεσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ιωάννης Κιοσές, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλώτα, Γιάννης Σιαπανίδης και η πρόεδρος της Εύξεινου Λέσχης, Βάσω Κινατζίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προμήθεια δύο λεωφορείων μεταφοράς ατόμων με αναπηρία από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

omada diktyou

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης

omada diktyou

Κυκλοφοριακή ρύθμιση-Μονοδρομήσεις Οδών

omada diktyou